Cykelresor: Världens finaste rutter

Under riktigt toppklassiga cykelresor får du se både vackra miljöer och välskötta rutter.

Letar du efter de härligaste städerna att utforska på två hjul, eller jagar du efter de bästa cykelbanorna? Oavsett vilket gör du rätt i att läsa vidare om de perfekta platserna att besöka.

Cyklist vid Sa Calobra på norra Mallorca

Sa Calobra på norra Mallorca. Foto: jpcarnegie / iStock

Något för alla på Mallorca, Spanien

Mallorca väntar de mysigaste cykelsemestrarna du kan tänka dig. Det gäller vare sig du är nybörjare eller på elitnivå.

Den här platsen har setts som ett obligatoriskt resmål för Europas professionella cyklister sedan tidigt 1980-tal. Här väntar några av de absolut bästa rutterna. På nordvästra sidan av ön finns underbara bergsleder som går kors och tvärs genom Serra de Tramuntana. Det är en njutbar utmaning för som kan ta sig upp hisnande 2 700 meter, under en 168 kilometer lång cykeltur.

Självklart finns mindre utmanande cykelturer på Mallorca, inklusive en avslappnande 25 kilometer lång cykelled som sträcker sig kring den pittoreska staden Alcúdia.

Vy över Vancouver

Vancouver. Foto: mysticenergy / iStock

Cykelresor till Vancouver, Kanada.

Vancouver ligger i British Columbia och är en av landets grönaste städer, vilket förstås gör det underbart att cykla här.

Smeknamnet ”Manhattan vid bergen” stämmer till punkt och pricka. Det är ett sant nöje att upptäcka Vancouver på cykelsadeln, vare sig du håller dig till cykelbanorna i staden, beger dig norrut till de bergiga nationalparkerna, eller susar fram intill Fraserfloden i söder.

Alla cykelrutterna ligger inom nittio minuters avstånd från Vancouver, men du kommer antagligen att vilja tillbringa mycket längre tid i dessa grönskande landskap.

Cykla runt i Stockholm

Vår huvudstad är uppbyggd på 14 öar och här väntar en unik upplevelse för dig som vill åka på cykelsemester bland alla smultronställen. Centrala Stockholm är ett lapptäcke med grönområden som kopplas samman med broar. Det finns mängder av cykelvänliga områden att välja mellan.

Ett av de bästa alternativen startar vid Ekoparken som är en grön oas med urgamla träd. Här kan du få se både hjortar och minkar. Cykla söderut i tre timmar och njut av 1 970 hektar nationalpark i Tyresta. Här finns 400 år gamla skogar som ligger intill kristallklara sjöar och intressant flora och fauna.

Cyklist i Stockholm

Stockholm. Foto: Anna Bryukhanova / iStock

Branta backar i San Francisco, USA

San Francisco tävlar med New York om att vara den häftigaste staden i USA. Kanske är det områdets bohemiska förflutna eller dess nuvarande status som trendig designstad som gör det till en sådan unik plats.

Eftersom San Francisco är relativt kompakt, och gatorna mycket branta, är det en utmanande cykelstad – men belöningen är den underbara utsikten.

För att resan ska bli riktigt actionspäckad kan cyklister bege sig norrut, över Golden Gate Bridge med utsikt över Alcatraz, och vidare till Marin Countys dramatiska kullar.

Cykelresor till Burma

I landet som också kallas Myanmar döljer sig några av världens charmigaste cykelrutter. Burma är ett mångfacetterat land som sträcker sig från Indiska oceanen till Himalaya. Grannländerna är Indien, Bangladesh, Kina, Laos och Thailand – och alla dessa länder har influerat denna spännande kultur.

Cyklister kan bege sig ut på en fyra daga lång utfärd västerut, till Kalaw. Området lockar med otroliga klippformationer samt Buddhastatyer vid grottan Myin Ma Hti,.

Burmas höga anseende som cykeldestination beror kort och gott på de vackra rutter som finns här. Du kommer att kunna tillbringa hela dagarna på sadeln och aldrig få slut på underbara sevärdheter.

0 Kommentarer

Lämna svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*