Världsturismens dag: Palma de Mallorca, platsen där allt började

Utan att vi visste ordet av lider september nu emot sitt slut, och höstresornas säsong är redo att dra igång på allvar. Innan vi säger tack och hej till denna månad har vi dock en sak kvar att fira: Världsturismens dag! Den 27 september varje år, sedan dagen stiftades av FN år 1980, firas turismens sociala, kulturella, politiska och ekonomiska betydelse.

Första moderna charterresan

Och visst har turismen haft inverkan på vårt sätt att se världen. År 1955 flög bolaget Aero tjugosex stycken lyckliga svenskar till Palma, Mallorca, för den första charterresan i modern tappning. Planet mellanlandade fyra gånger, och resan tog tio timmar – enkel väg. Rätt bökigt och långsamt i förhållande till vad vi är vana med, eller hur?

Trots att vårt sätt att resa har förändrats mycket sedan 50-talet, är Mallorca som besöksmål fortfarande lika hett och spännande nu, som det var då. Den spanska kulturen fortsätter att spraka och blomma på ön, vattnet är lika glittrande klart och palmerna lika rogivande. Är du sugen på att åka någonstans i höst? Fortsätt på ett älskat koncept och boka en paketresa med både flyg och hotell till Mallorca, eller välj att gräva mer på egen hand, och boka dem var för sig. Expedia erbjuder både självstående hotell på, och flygbiljetter till, Palma de Mallorca.

Arkitektur i Palma de MallorcaMånga uppskattar den vackra arkitekturen i Palma de Mallorca. Foto: Blaue Flosse

Tapas på MallorcaMaten som serveras på Mallorca är exotisk och naturligt färgglad. Foto: ”GillyBerlin” 

Cathedral de Palma på MallorcaCatedral de Palma är en av stadens mest kända, och mest uppskattade, byggnader. Foto: Juan J. Martínez.

Strand på MallorcaMallorca erbjuder fina stränder och härliga vågor, vilket för det till en populär destination för sol- och badsemester. Foto: Rebecca Searle

 

Slott på MallorcaFrån hamnen kan man skymta Castillo de Bellver (”Bellver-slottet”), uppe på en av höjderna som omger Palma. Foto: Andrés Nieto Porras

Har du någonting du vill fråga, berätta eller dela med dig av? Kommentera inlägget nedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *