Vinterresmål

Nu i december, en av de mörkaste perioderna på året, drömmer sig många svenskar till varmare och ljusare breddgrader. Men det är inte alltid så enkelt att hitta rätt då många av resmålen man förväntar sig ska vara varmt och soligt, är inte nödvändigtvis det vid denna årstiden. Så vart är de bästa vinterresmålen om du vill ha lite värme och sol?

Häng med i listan nedanför och få tips på några vinterresmål runt om i världen där det brukar vara varmt och soligt när det är som mörkast och ruskigast här hemma!

Sydafrika

Med temperaturer omkring stadiga 25 – 30 grader dagtid under perioden december – januari är Sydafrika ett populärt vinterresmål så här års. Det ska tilläggas att det är en del nederbörd i flera delar av Sydafrika, men väljer du exempelvis Kapstaden bör det vara relativt torrt med stor chans för sol. Utöver ett fantastiskt klimat finns det även mycket att göra i Sydafrika. Åk på safari där du har möjlighet att se ”the big five” eller varför inte se vithajar från en bur under vattnet? Sydafrika bjuder på upplevelser för hela familjen.

Foto: Marcelo Novais via Unsplash.com

Hitta boende och flyg eller välj en smidig paketresa! Du kan enkelt boka din resa till Sydafrika här


Thailand

Detta alternativ kanske inte kommer som en stor förvåning för många av er, men faktum är att Thailand så här års är väldigt solsäkert. För att pricka rätt väljer många resenärer de sydvästra delarna av Thailand under denna perioden runt Phuket, Krabi och Phi Phi-öarna, för att nämna några destinationer. Med härliga temperaturer på omkring 30 grader dagtid och varmt vatten är Thailand ett ypperligt alternativ på ett vinterresmål under Sveriges vintermörker.

Phi Phi islands
Foto: Evan Krause via Unsplash.com

Expedia erbjuder en rad möjligheter när det kommer till resor. Du kan enkelet kombinera både flyg och hotell. Boka din resa till Thailand här!


Gran Canaria

För att hålla oss på lite närmare avstånd har vi även Gran Canaria, och mer precist, Puerto Rico. Det är inte lika solsäkert som Sydafrika eller Thailand, men det är åtminstone betydligt varmare än hemma i Sverige. Temperaturer här ligger på omkring 20 – 25 grader på dagtid och lite svalare om natten. Egentligen är det som varmast i perioden juni – november och svalnar sedan av lite. Men för den som inte trivs i den thailändska värmeböljan eller inte vill åka så långt bort, är Gran Canaria ett perfekt vinterresmål.


Är det Gran Canaria som tilltalar dig mest? Expedia erbjuder smidiga lösningar när du ska boka en resa till Gran Canaria


Miami

Med ett världsomspunnet rykte för neonljus, rosa och turkosa hus är Miamis nattliv inte det enda staden kan stoltsera med. Vädret är nog fortfarande den primära anledningen för att folk väljer Miami som vinterresmål. Med en temperatur på omkring 25 grader på dagtid och förhållandevis mycket sol är Miami ett perfekt resmål under vintern i Sverige. Här erbjuds god mat, vackra stränder och bra shopping.

Foto: Jason Briscoe via Unsplash.com

Miami är ett perfekt vinterresmål. Känner du att det är något för dig? Kombinera enkelt flyg och hotell och boka din resa till Miami här!


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *