Sightseeing i Whiskybältet, Danmark

Norr om Köpenhamn ligger Danmarks dyraste bostadsområde, Whiskybältet. Whiskybältet är omgivet av vacker natur och en idyllisk miljö, vilket skapar en ram för ett liv i lyx och elegans. Expedia tar dig med på en rundtur i Whiskybältet och ger dig tips hur du kan ta dig runt utan att spendera på tok för mycket pengar.

tre kvinnor har shoppat i whiskybältet och nu sitter de ner och har en paus
Photo: rawpixel via Unsplash

Whiskybältets centrum

Det sägs att de nyrika flyttar till Hellerup och slår sig ned med de äkta Hellerupmedborgarna, vars guldpläterade rötter går tillbaka flera generationer. Många känner igen Hellerup från diverse filmer som iscensätter stadens medborgare som ytliga, giriga och cyniska. Oavsett fördomar behöver du inte vara nervös inför ett möte med någon av Hellerups bosatta. Alla är väldigt trevliga och omtänksamma i verkliga livet!

Centrumet av Whiskybältet har mycket att erbjuda och du kan hitta många läckra restauranger och mysiga caféer. Om du har tillgång till en bil så är det mycket vackert att ta en åktur längst kusten på den berömda gatan Strandvej som ligger i Whiskybältet. Här kan du beundra de majestätiska villorna och herrgårdarna som ligger närmast vattnet. Vill du åka på kändisspaning? Sväng då förbi Hambros Allé. Där är det tätt med både kändisar och lyxiga byggnader!


Boka hyrbil med Expedia här.


blå utsikt från en väg i charlottenlund whiskybältet danmark där man ser en vacker soldnedgång och hav
Utsikten från Strandvejen i Charlottenlund. Photo: Jan Tinneberg via Unsplash

Vacker natur i Charlottenlund

Fortsätter du vidare längst Strandvej kommer du till vackra Charlottenlund där det finns en  chans att du går vilse mellan alla märkesbutiker. Här kan du ta en paus på den populära restaurangen Charlottenlund Fort som bjuder på både utsökt mat och fantastisk utsikt. I denna del av Whiskybältet möter staden naturen på ett unikt och vackert sätt. Ytterligare ett rekommenderat alternativ för lunch  är det välkända caféet Jorden Rundt.

Gör även ett besök förbi Charlottenlunds travbana där du kan fascineras av hästkapplöpning på helgerna. Travbanan är den äldsta i Norden och är ytterligare en plats där du har stora möjligheter att spotta en kändis eller två.

Det nordliga Whiskybältet

Det är väldigt smidigt att ta sig runt i Whiskybältet och den vackraste vägen är helt klart att följa Strandvej som nämnts ovan. Längst vägen kan du finna välskötta hotell och span som är vackert belägna längst Whiskybältets kust. För att förgylla din vistelse ytterligare bör du åka förbi Rungsted hamn där pampiga segelbåtar och yachter ligger ankrade. Men, framförallt så är pricken över i:t att besöka Louisiana Museum of Modern Art. Det världskända museet bjuder inte bara på konst i världsklass, utan även en idyllisk miljöupplevelse.


Boka flyg och hotell till Köpenhamn redan idag för att besöka Whiskybältet!


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *