Yogaretreats i Sverige

Kanske är du en erfaren utövare av yoga, kanske är du helt novis eller kanske utövar du yoga som träning eller vardagshobby. Oavsett vad tror jag att de flesta kan vara överens om att det är en oerhört avslappnande aktivitet. Med yogans makalösa framtakt i Sverige, och hela världen, erbjuds nu även yogaretreat runt om i Sverige. Här har du möjlighet att åka på en liten mini-semester och verkligen slappna av. Men vad är egentligen ett yogaretreat och vad kan du få ut av det?

Vad är ett yogaretreat?

Beteckningen yogaretreat varierar väldigt beroende på vart du väljer att åka. Det finns retreats som erbjuder yoga för de som inte är så vana och på andra hållet, de som erbjuder yoga för den med mycket erfarenhet. När du åker på yogaretreat innebär det ofta att du åker till en plats där du bor, exempelvis över en natt eller flera, och utövar yoga och i vissa fall meditation under dagarna.

Några retreats är mer för den erfarne där det förväntas att du går upp klockan 05 på morgonen och växlar mellan meditation och yoga under hela dagen. Det finns även de retreats där du inte får prata eller ha kontakt med omvärlden under din vistelse.

Foto: Austin Neill via Unsplash.com

Yogaretreats i Sverige

Idag finns det yogaretreats på flera platser runt om i Sverige. Anledningen för en vistelse på ett yogaretreat varierar från person till person. Många som väljer att åka är de som utövar yoga regelbundet och kanske vill fördjupa sig. Andra vill kanske lära sig eller helt enkelt koppla bort lite från verkligheten och slappna av. Vi alla känner till hur det är när man åkte på en skidresa och kom hem mindre utvilad än när man åkte?

Olika retreats utövar ofta olika typer av yoga och det är därför kanske inte en stil du är van vid sedan tidigare. Du har då valet att försöka hitta ett yogaretreat som erbjuder den stilen du är van vid, eller vara öppen för att lära dig nya saker och tekniker.

Foto: Marion Michele via Unsplash.com

Vad får du ut av en vistelse på ett yogaretreat?

Det beror helt på vad du söker. Det kan ses som en hälso-resa där du faktiskt tränar dagligen och det kan ses som ett sätt att balansera dig själv i en annars stressig vardag. Yogaretreats erbjuds även i olika standarder. De som är mer lyxiga och de som är enklare. Priset varierar självklart beroende på vilken nivå av komfort du eftersöker. Men en sak är säker och det är att du får slappna av och fokusera på dig själv utan alla vardagliga förpliktelser.

Vill du åka på semester och komma hem helt utvilad? Då är ett yogaretreat något för dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *